joi, 10 noiembrie 2016

Curatenia de Toamna 2016 a luat sfarsit!

Dragi voluntari,

Ediția 2016 a Curățeniei de Toamnă a luat sfârșit. Din cauza vremii nu am putut să organizăm evenimentul pe parcursul a 3 săptămâni, dar vom încerca să facem acest lucru la Curățenia de Primăvară și sperăm că veți fi alături de noi!

Vrem să vă povestim câteva lucruri despre această ediție a Curățeniei de Toamnă și vom începe astfel:
- 4 zile cu vreme excelentă,
- 200 de voluntari harnici și implicați, alături de care este o plăcere să lucrăm de fiecare dată,
- 30% rată de revenire a voluntarilor,
- al 11-lea an de activități de voluntariat în Grădina Botanică.
Însă dincolo de numere, activitățile pe care le organizăm sunt centrate în jurul oamenilor care participă și ne bucură mult când revin la evenimentele următoare, de multe ori alături de prieteni sau colegi. Pentru a vedea cum s-au desfășurat activitățile, vă invităm să parcurgeți albumele foto din cele 4 zile și, dacă vă găsiți ăn albume, puteți da tag - în acest fel ne ajutați să informăm cât mai mulți potențiali voluntari despre posibilitatea de a participa la activitățile pe care le organizăm la Grădina Botanică:


În prima zi am lucrat alături de voluntarii Grup Renault România, unul dintre sponsorii evenimentului, care vor reveni la primăvară alături de noi în Grădina Botanică. Puteți vedea cum li s-a părut să facă voluntariat în Grădina Botanică în albumul People of Renault @ Curatenia de Toamna in Gradina Botanica 2016, suntem siguri că mulți dintre noi rezonează, fie că ați mai făcut voluntariat, fie că sunteți la prima participare.

În a doua zi am lucrat alături de voluntarii Team Work. Activitatea i-a luat prin surprindere pe voluntari, așa cum se întâmplă de foarte multe ori, deși se dovedește a fi deosebit de plăcută până la
finalul zilei :-) Curățenia în Grădina Botanică nu este o ecologizare, adică nu strângem gunoaie sau resturi menajere, deși uneori mai găsim câte un PET sau o bucată de plastic. Curățenia este grădinărit nespecializat: nu plantăm, deoarece într-o grădină botanică aceasta este o activitate specializată, realizată de biologi, ingineri și tehnicieni ai Grădinii; ceea ce face Team Work alături de voluntarii săi este să curețe spațiile de materia vegetală în exces sau care nu are valoare botanică: greblăm frunze, tăiem lăstăriș, scoatem rădăcinile lăstărișului, cărăm materia vegetală rezultată.

În cea de a treia zi am lucrat alături de voluntarii TPA, un grup vesel și pus pe treabă, gata să lucreze cu orice provocare le-am prezenta. Am fost cu atât mai bucuroși să îi avem alături de noi cu cât au participat și anul trecut la activități de voluntariat în Grădina Botanică, iar anul acesta unii dintre ei au reacționat ca voluntarii noștri vechi: „Ua, încă o insignă pentru colecție!”

În a patra zi (și, din păcate, ultima) am lucrat alături de voluntarii Team Work și ni s-au alăturat și studenți Erasmus prin intermediul ESN (Erasmus Student Network). Am fost un grup mare, vesel, harnic, alături de care am avansat mult în spațiul pe care îl aveam de curățat. Mirarea față de activitate și frigul de la începutul zilei s-au disipat repede: voluntarii s-au cunoscut, s-au apucat de treabă, au comunicat în diverse limbi străine și treaba s-a făcut pe negândite, aproape la tricou :-)

În ultimul weekend urma să lucrăm alături de voluntarii de la Fundația Telekom România și de voluntarii Team Work. Cu mare părere de rău a trebuit să anulăm activitatea, pământul fiind prea tare îmbibat cu apă din ultimele ploi. Cu voluntarii Telekom ne-am văzut în Grădina Botanică în mai multe weekenduri din septembrie și octombrie, așa că sperăm să nu îi dezamăgească această anulare deoarece ne revedem în primăvară. De asemenea, sperăm ca un număr cât mai mare dintre voi, voluntarii noștri harnici, să revină alături de noi la Curățenia de Primăvară, ce va avea loc în martie-aprilie 2017. Vă ținem la curent pe mail și pe pagina noastră de Facebook.

Mulțumim voluntarilor pentru implicare, efort și entuziasm, mulțumim sponsorilor Curățeniei de Toamnă - Grup Renault România și Fundația Telekom România - care au făcut posibilă desfășurarea activităților cu un fond suficient de unelte și recompensarea voluntarilor cu o amintire frumoasă, sperăm noi! :-)

Odată cu activitatea din cadrul Curățeniei de Toamnă Asociația Team Work își încheie activitatea pe acest an în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București. Le mulțumim tuturor voluntarilor, colaboratorilor, sponsorilor și ... ne revedem în 2017 la Curățenia de Primăvară! :-)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu