vineri, 6 martie 2015

Infomediu Europa, prima revista din România tiparita pe hartie 100% reciclata

Și România are, începând de ieri, prima publicație tipărită integral pe hârtie 100% reciclată.
Revista Infomediu Europa s-a relansat în această primăvară sub o nouă formă – una mai prietenoasă cu mediul încojurător. Astfel că noul număr, lansat la 2 martie, a surprins piața de mediu și media cu o publicație realizată exclusiv pe hârtie 100% reciclată.


Inițiativa Infomediu Europa a fost salutată cu mult entuziasm de toți actorii implicați în domeniul protecției mediului, de la autorități publice, la organizații neguvernamentale.
De altfel, la evenimentul de relansare, de la Seneca Anticafe, un spațiu la fel de eco - au participat reprezentanți de marcă ai instituțiilor publice de mediu, ONG-uri și manageri de top, care activează în domeniul mediului.

Marcăm, totodată, și faptul că Infomediu Europa se alătură marii familii europene a publicațiilor tipărite pe hârtie produsă din deșeuri reciclate.

Autoritățile de mediu, dar mai ales actorii privați din domeniu, au fost surprinși și, în același timp, încântați de faptul că o companie privată românească a avut o astfel de inițiativă: de a pune protecția mediului mai presus de costurile pe care le implică o asemenea schimbare.

Aceasta este modalitatea prin care cei de la Infomediu Europa, pot demonstra că le pasă!
Infomediu Europa au avut initiative, acum vor sa vadă cine acceptă provocarea…

De la reprezentanții ONG-urilor Team Work, Viitor Plus, Societatea Ornitologică Română, la actorii privați din domeniul reciclării deșeurilor și până la reprezentanții instituțiilor publice (Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu etc.), cu toții s-au bucurat de semnalul pe care revista Infomediu Europa l-a lansat în piață: Cu toții suntem datori să ne reducem amprenta negativă asupra mediului!
Prin această schimbare, revista Infomediu Europa salvează lunar 4 copaci, 8.250 de l de apă și 1.100kw energie. În plus, aerul ambiant este cu 6,5 kg noxe mai curat, datorită utilizării acestui tip de hârtie.

„Deși publicarea revistei noastre pe hârtie reciclată înseamnă un efort financiar lunar considerabil, am simțit nevoia să dăm un exemplu de bune practici în ceea ce privește grija față de mediu. Orice companie, nu doar cele care scot publicații în format tipărit, orice ONG și orice instituție publică lucrează cu hârtie. Iar hârtia înseamnă copaci. Copacii înseamnă aer curat, iar aerul curat înseamnă o viață mai sănătoasă pentru noi oamenii și pentru celelalte viețuitoare. Deci, printr-o astfel de schimbare, nu protejăm doar mediul, ci chiar sănătatea noastră. Gândiți-vă ce impact pozitiv ar exista în societatea noastră, dacă din ce în ce mai multe publicații, companii private și instituții publice ar începe să lucreze doar cu hârtie reciclată. Înainte ca noi să facem această schimbare, au existat, desigur, ONG-uri de mediu care deja foloseau de ani buni hârtia reciclată în activitatea lor. Noi însă suntem prima publicație tipărită care încearcă să-și reducă amprenta asupra mediului și care a reușit să facă trecerea la hârtie reciclată 100%”, a spus Ivanca Petre, Redactor Șef revista Infomediu Europa.

Despre Infomediu Europa

Revista Infomediu Europa este o publicație tipărită lunar în limba română, care abordează subiecte diverse din domeniul larg al protecției mediului. Este singura revistă din țară care este membră a European Environmental Press – una dintre cele mai importante organizații europene de mediu, din care fac parte publicațiile considerate lider în țara de origine.
Distribuția se face pe baza de abonament și ajunge lunar la diferite ministere, primării, la Agenția Națională pentru Protecția Mediului (inclusiv agențiile din teritoriu), la Garda Națională de Mediu, la companii private care activează în domeniul mediului și la alți actori privați și persoane fizice interesate de protecția mediului.
Din februarie 2015, revista Infomediu este singura publicație din România tiparită pe hârtie 100% reciclată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu