marți, 31 mai 2011

Sărbătoarea copilăriei și a mediului în Grădina Botanică


Duminică, 5 iunie 2011, între orele 10.00 si 16.00, copiii şi părinţii sunt aşteptaţi în Grădina Botanică “Dimitrie Brândză” a Universității din Bucureşti pentru a participa la tradiționala vânătoarea de comori. Personaje de poveste îi vor aştepta pe participanţi pe traseu pentru a le oferi indicii ajutătoare în drumul spre comoară. De asemenea, trupa de teatru “Clopoţel” le-a pregătit celor mici piesa “Vrăjitoarea Păcălită”, ce va fi pusă în scenă începând cu ora 12.30. 
Înscrierile pentru “vânătoarea de comori” se fac non-stop în intervalul 10:00 – 15:30 la intrarea în grădină. 

Vă aşteptăm de Ziua Mediului în Grădina Botanică pentru a sărbători Copilăria!

Despre eveniment:
Grădina Copilului și a Părintelui reprezintă ziua în care celor mici li s-a pregătit o surpriză în Grădina Botanică, o surpriză pe care o pot descoperi alături de părintii lor. Acest spațiu natural poate oferi copiilor o foarte bună ocazie de a învăța mai multe despre natura și despre protejarea acesteia. Prin acest eveniment încercăm să arătăm atât copiilor, cât și părinților că o zi în Grădina Botanică este mai mult decât o plimbare în aer liber, este o oportunitate de a învăța atitudinea corectă față de mediu. Părintii joacă rolul principal în educația ecologică a fiecărui copil, iar prin acest eveniment încercăm să oferim un cadru verde acestei experiențe educative.

Scopul acestui eveniment este să stimuleze curiozitatea copiilor față de natură, dar și să întărească legătura pe care o au cu părinții prin participarea împreună la concurs, vânătoarea de comori în cadrul căreia atât copiii, cât și părinții vor avea de răspuns la întrebări legate de natură, astfel încât să poată parcurge traseul care îi duce la comoară. Vor parcurge astfel un traseu prin Grădina Botanică, întâlnindu-se cu personaje de poveste care le vor pune întrebări și îi vor ajuta să ajungă la locul unde se găsește cufărul comorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu