miercuri, 11 mai 2011

Copiii sărbătoresc Ziua Biodiversităţii în „Grădina Bunicii”

Duminică, 22 mai 2011, Asociaţia Team Work sărbătoreşte Ziua Biodiversităţii în Grădina Botanică din Bucureşti. Evenimentul face parte din cadrul proiectul Grădina Bunicii”, care este compus din mai multe activităţi ce se vor derula pe o perioadă de trei luni.
Ziua Biodiversităţii în Grădina Botanică este un eveniment dedicat celor mici,
constând într-o serie de activităţi eco educaţionale interactive, ce se vor desfăşura în aer liber. Cu acest prilej, celor mici li se vor prezenta diverse soiuri de plante, vor învăţa cum să aibă grijă de răsaduri de la plantarea acestora şi până la culegerea primelor roade, vor învăţa să recunoască fructele şi legumele pe baza asemănărilor şi diferenţelor dintre acestea.
Pe fondul schimbărilor socio-economice din ultimii 20 de ani, populaţia a avut tendinţa de a migra spre zonele urbane. Astfel, tot mai mulţi copii nu au mai avut posibilitatea să-şi petreacă copilăria la ţară, în mijlocul naturii, şi ajung să cunoască fructele şi legumele doar de pe taraba din piaţă sau din raftul de la supermarket. Ziua Biodiversităţii vine în întâmpinarea acestor nevoi de cunoaştere din partea copiilor.
Proiectul este organizat de Asociaţia Team Work în parteneriat cu Grădina Botanică “Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti şi finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România în cadrul programului "Spaţii Verzi". Activităţile derulate în cadrul proiectului beneficiază şi de sprijinul BRD Groupe Société Generale, în calitate de sponsor. Scopul proiectului este de a amenaja în Grădina Botanică o mică grădină tradiţională românească în care vizitatorii să poată cunoaşte direct și contextualizat soiuri şi varietăţi de plante cultivate de obicei în grădinile de la ţară, un spațiu tot mai puțin cunoscut atât copiilor, cât și adulților din mediul urban.

*Acest anunţ reprezintă exclusiv opinia Asociaţiei Team Work. Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România nu sunt răspunzătoare pentru conţinutul acestui anunţ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu